Meksiko najatraktivnije tržište za investitore, Indija najgore

Meksiko najatraktivnije tržište za investitore, Indija najgore

Meksiko je za investitore najatraktivnije tržište u razvoju uključujući rast, prinos i kapital, dok je tržište Indije najgore, pokazuju istraživanja Bloomberga

Meksiko je iskoristio priliku da poradi na marketingu i imidžu nakon što je predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump rekao da će podići zid na granici sa zemljom. Ove godine pažnja investitora biće usmerena na zemlje u kojima postoji poboljšanje političke klime. Na listi popularnih destinacija Meksiko se našao kao jedna od najatraktivnijih zemalja u tom delu pre svega zbog niske vrednosti pezosa, cena bakra i očekivanja povoljnijih mera za investitore nakon predsedničkih izbora u zemlji.

investicije

Rusija se takođe sudeći prema tabeli Bloomberga ne čini privlačna investitorima jer se ne žele oslanjati na niske kamatne stope i kupovati državne deonice od niske vrednosti. Prema njihovom mišljenju, rublja nema veliki potencijal. U Brazilu, akcije Petrobrasa i dalje su jeftine, ali analitičari prognoziraju da će kompanija teško biti u stanju obnoviti svoje poslovanje u ovoj godini.

Indija je najmanje atraktivna za investitore zbog relativno skupih deonica, obveznica i valute. Vaninder Singh, ekonomista iz Singapura smatra da se Indija trenutno na tržištu pojavljuje kao neatraktivna za investitore.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled