Italijani snimaju seriju o skandalima u Vatikanu

  • In Film
  • 22. April 2017.
Italijani snimaju seriju o skandalima u Vatikanu

Italijanska filmska kompanija Leone Film Group, koju je osnovao Serđo Leone, snimaće TV seriju na engleskom o “Vatiliksu”, nizu skandala koji su potresali Vatikan

Ta kompanija je kupila prava za ekranizaciju dve knjige italijanskog istraživačkog novinara Đanluiđija Nucija za ta dela koja upozoravaju na raskošnost i korupciju u Vatikanu.

Radi se o knjigama “Via Crucis” koja je objavljena u decembru 2015. godine i govori o finansijskim podvalama u Vatikanu i knjizi “Njegova visost” objavljenoj u maju 2012. godine, na temelju tajnih dokumenata koje je od pape Benedita XVI. otuđio njegov šef posluge, koje govore o korupciji, ogovaranjima, osujećenim karijerama i spornim izborima u maloj državi.

– Kada sam počeo da pišem te knjige, 2008. godine, ušao sam u intrigantni svijet praćenja, susreta i odnošenja dokumenata od Pape, navodi Nuci.

On navodi da je to igra sena i slabosti, sačinjena od seksa, afera i novca, i kako kaže želi da svet zna da se konačna bitka između dobra i zla vodi u Vatikanu te da je zadovoljan što će serija biti snimljena na engleskom jer se radi o “međunarodnoj istoriji koja ne uključuje samo Vatikan već brojne zemlje sveta”.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled