Mjuzikl “Dear Evan Hansen” dobio šest Tonija

  • In Film
  • 12. June 2017.
Mjuzikl “Dear Evan Hansen” dobio šest Tonija

Mjuzikl “Dear Evan Hansen” pobednik je najvećeg nadmetanja pozorišnih predstava, pošto je prošle noći u Njujorku osvojio šest nagrada Toni, uključujući za najbolji mjuzikl

Mjuzikl o mladim autsajderima nagrađen je i za scenario i originalnu muziku, koju su pisali Bendž Pasek i Džastin Pol, autori Oskarom nagrađene pjesme “City of stars” iz filma “La La Land”.

Zvezde tog mjuzikla Ben Plat i Rejčel Bej Džons dobili su Tonija za najboljeg glumca u glavnoj ulozi i najbolju glumicu u sporednoj ulozi u mjuziklu.

Nova postavka mjuzikla “Hello, Dolly” je sa četiri Tonija bila na drugom mestu po broju osvojenih nagrada. Nagrade su dobili glavna glumica Bet Midler i sporedni glumac Gevin Kril.

Za najbolju predstavu proglašen je pozorišni komad “Oslo”.

“Natasha, Pierre & The Great Comet”, muzička adaptacija romana “Rat i mir” Lava Tolstoja, nominovana je u 12 kategorija, ali je završila sa samo dve nagrade, za najbolju scenografiju i svetlo.

Kevin Klajn nagrađen je treći put za predstavu “Present Laughter”, a glumica Sintija Nikson osvojila je svog drugog Tonija za sporednu ulogu u predstavi “The little Foxes”.

Lori Metkalf dobila je nagradu za najbolju glumicu u predstavi “A Doll’s House, Part 2”.

Domaćin 71. dodele pozorišne nagrade Toni bio je glumac Kevin Spejsi, koji je tokom večeri igrao, pevao i imitirao druge poznate ličnosti.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled