Forbes: Dallas Cowboys najvredniji sportski klub na svetu

Forbes: Dallas Cowboys najvredniji sportski klub na svetu

Dallas Cowboys iz NFL lige američkog fudbala i ove godine je najvredniji klub na svetu, objavio je magazin Forbes

“Kauboji” su drugu godinu zaredom proglašeni najvrednijim sportskim kolektivom, čija se vrednost procenjuje na 4,2 milijarde dolara, što je porast od pet posto u odnosu na poslednju listu.

Iako od 1995. godine nije osvojio Super Bowl, odnosno naslov prvaka profesionalne lige, klub nastavlja povećavati svoju vrednost na tržištu.

Drugi najvredniji je američki bejzbol klub New York Yankees, “težak” 3,7 milijarde dolara. To je porast vrednosti za devet posto u odnosu na prošlu godinu kada je klub bio četvrti.

Treći na listi najvrednijih je fudbalski klub Manchester United (3,7 milijarde dolara), dok se na četvrtu poziciju popela Barcelona (3,6 milijarde dolara).

Real Madrid je peti najvredniji klub na svetu (3,6 milijarde dolara), a vrednost “Kraljevskog kluba” niža je za dva posto u odnosu na prošlu godinu. Klub iz Madrida tri godine zaredom je bio najvredniji sportski kolektiv, ali je prošle godine smenjen sa vrha liste.

I ove godine na listi 50 najvrednijih sportskih franšiza dominirali su američki klubovi, od čega je osam bilo iz profesionalne bejzbol lige (MLB), sedam iz profesionalne košarkaške lige (NBA) i 29 iz NFL lige.

Među najvrednijim klubovima Forbesove liste nalaze se još četiri evropska fudbalska kluba, i to: Bayern Munich (na 15. poziciji), Manchester City (35), Arsenal (43) i Chelsea (46).

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled