Na prodaji i Todorićeva jahta od 1,4 miliona evra

Na prodaji i Todorićeva jahta od 1,4 miliona evra

Započeo proces prodaje pokretne imovine koja nije neophodna za poslovanje Agrokora i operativnih kompanija, motorne jahte i helikoptera

Vanredna uprava „Agrokora“ objavila je 26. maja 2017. javni poziv za kupovinu određenih pokretnina, čime je započeo proces prodaje pokretne imovine koja nije neophodna za poslovanje Agrokora i operativnih kompanija. Od objave javnog poziva do danas zaprimljeno je 15 zainteresovanih za kupovinu jahte i 12 za kupovinu helikoptera.

Na prodaju je, preko agencije, motorna jahta model Riva 85 Opera imena “Jana”, proizvedena 2006. godine, ukupne dužine 23,86 metara. Tražena cena je 1,4 miliona evra; bez poreza na dodatu vrednost. Jahta Riva 85 Opera je u trenutku otvaranja procesa vanredne uprave bila na redovnom servisu i održavanju na suvom vezu u Italiji, a trenutno se nalazi u marini u Zadru.

Što se pregleda tiče, svi zainteresovani kupci će morati da potpišu standardni Ugovor o pregledu broda a za potrebe probne vožnje da uplate i određenu naknadu, što je kod prodaja pokretnina ovakve vrednosti uobičajeno. Pregled će, uz ispunjavanje navedenih uslova biti moguć već od danas, 8. avgusta.

Slična procedura biće i kod prodaje helikoptera, gde je proces odabira agenta za koordinaciju prodaje pred finalizacijom. Očekivanje vanredne uprave Agrokora je da se prodajni proces okonča tokom oktobra.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled