Šta se sve na internetu dogodi za samo jedan minut

Šta se sve na internetu dogodi za samo jedan minut

Prema web-servisu koji na dnevnoj bazi procenjuje veličinu Interneta, trenutno je njegova veličina barem 4,53 milijardi stranica

Kad biste nekoga pitali koliko je velik Internet, verovatno ne bi mogao pogoditi njegovu pravu veličinu. Jer, osim gomile mrežnih stranica među kojima nam se pomažu snaći različiti pretraživači, postoji celi jedan svet mrežnih stranica koje nisu indeksirane u tim tražilicama, pa ih je onda i “nemoguće” pronaći.

Uzmemo li u obzir da na svetu živi oko 7,5 milijardi stanovnika, to znači da na jednu mrežnu stranicu dolazi 1,65 stanovnika. Želimo li nekome da dočaramo koliko je Internet u svakom trenutku “živahno” mesto, moraćemo se dobro potruditi.

Kompanija Visual Capitalist, koja stvara zanimljive grafikone, pokušala je na jednom opisati što se sve događa u samo jednom minutu na internetu, prenosi Zimo.

Dakle, dogodi se čak 3,5 miliona pretraživanja na Googleu.
Na Facebook se uloguje neverovatnih 900 hiljada korisnika, istovremeno se pošalje i 15 hiljada GIF-ova preko Facebook Messengera.
Objavi se 452 hiljade tvitova, pošalje 16 miliona SMS-ova i 156 miliona e-mailova.
120 ljudi otvori novi LinkedIn profil.
U samo jednom minutu stvori se 1,8 miliona snapova i objavi 46.200 fotografija na Instagramu.
Pogleda se neverovatnih 4,1 miliona videa na YouTubeu i preko 70 hiljada sati Netflix programa.
U samo jednom minutu potroši se čak 751.522 dolara u online-kupovini, a s Google Play i App Storea preuzmu se 342 hiljada aplikacija

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled