WeWork privukao još tri milijarde dolara novih ulaganja

WeWork privukao još tri milijarde dolara novih ulaganja

WeWork, pionir novog koncepta deljenja kancelarijskog prostora, privukao je još 3 milijarde dolara novih investicija, pri čemu je japanski Softbank povećao svoj udeo u ovoj njujorškoj start-ap kompaniji

Japanski telekom i tehnološki gigant Softbank povećao je svoj udeo u njujorškoj startap komapniji WeWork i to vredan tri milijarde dolara. Ovo se desilo nakon što su već finansirali njihovu ekspanziju u Aziji; sa 1,4 milijarde dolara.

Deo nove investicije sproveden je kroz Softbankov Vision fond, vredan 93 milijarde dolara, koji finansira tehnologije u nastajanju, a u njega ulažu kompanije poput Applea, Foxconna i državnog fonda Saudijske Arabije.

WeWork, osnovan 2010. godine, lider je rastućeg trenda korišćenja zajedničkih kancelarija. Raspolaže sa 3,05 miliona kvadratnih metara prostora u 16 država. Pri tom nije vlasnik tih kancelarijskih prostora, nego ih uzima u najam, pa pojedincima – preduzetnicima i startap kompanijama – iznajmljuje kancelarijski prostor.

Članovi WeWorka priznaju da im se kancelarijski prostor iznajmljuje po visokim cenama – 350 dolara mesečno za desk i 650 po osobi za 20-ak kvadrata kancelarije. Ipak, kancelarijski prostori WeWorka su puni, a na njih se zna i čekati mesecima.

Razlog interesa je u tome što članovi štede na stotine dolara mesečno kad uključe u ukupnu cenu troškove usluga poput bezbednosti, recepcije, širokopojasnog interneta, usluge štampanja i ostalih manjih poslova koji inače znaju da zadaju probleme.

No, najvažnije u celom konceptu je da WeWork na neformalni, opušteni način povezuje ljude – jedan uz drugoga u otvorenim kancelarijskim prostorima rade različiti preduzetnici koji razmenjuju ideje, daju jedan drugome savete i sl.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled