Top pet automobila sa sajma u Frankfurtu

Top pet automobila sa sajma u Frankfurtu

Sajam automobila u Frankfurtu pokazao je u kojem smeru se razvija autoindustrija

Oni koji kažu da električni automobili nemaju budućnost grdno se varaju, jer je gotovo svaki proizvođač na svom štandu imao predstavnika električne generacije, što je jasno pokazalo smer u kojem se kreće celokupna autoindustrija.

Međutim, pored elektro vozila, ovaj sajam prikazao je i mnoštvo izuzetnih super i hiper automobila, kao i neverovatna luksuzna vozila. Automobili srednje klase i oni sa jeftinijom cenom, gotovo da nisu bili prisutni, pa je ovo bio veoma luksuzni sajam koji je pokazivao samo najbolje i najskuplje modele.

Ovo je nekoliko automobila koje su prave zvezde ovog sajma. Evo o kojim automobilima je reč:

1. Mercedes-AMG Project One

Za ovaj automobil kažu da je Formula 1 sa karoserijom i kada pogledate da se u njemu nalazi V6 motor sa 1000 konjskih snaga, onda vam je jasno da je to zaista istina. Ovaj hiper automobil privukao je najveću pažnju i bio glavna zvezda na Mercedesovom štandu, a njegova cena je 2,7 miliona dolara.

2. Hyundai Kona

Ovaj genijalni krosover između sedana i SUV vozila privukao je mnogo pažnje zbog svoje masivnosti, dobrih performansi i sjajnog izgleda. Omogućava snagu od 175 konjskih snaga i opremeljen je sa mnogobrojnim bezbednosnim i navigacionim sistemima, pa je sjajan automobil za putovanja i porodična druženja.

3. Kia Proceed

Ovaj koncept pokazao je smer u kojem kompanija Kia želi da nastavi. Iako deluje kao elektro vozilo, ono to nije i u pitanju je motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Moderan i sportski dizajn čine da ovo bude jedan od najpoželjnijih automobila.

4. Ferrari Portofino

Naravno, nijedan sajam nije potpun bez Ferrari super automobila, a Portofino je dokazao da to upravo i jeste. V8 motor koji proizvodi skoro 600 konjskih snaga je dovoljan da vam zaledi krv u žilama i da vam pruži najbolju vožnju u životu.

5. BMW X7 Concept

Najveći džip u BMW floti. Sadrži tri reda sedišta i pruža neverovatnu udobnost i luksuz. Za sada je samo koncept, ali BMW najavljuje da će ovaj autombil biti dostupan u dizel, benzinskoj i elektro varijanti. Trebalo bi da se na tržištu pojavi krajem 2018. godine, ali BMW nije hteo ništa da precizira kada je datum u pitanju.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled