Novi električni superautomobil stiže iz Hrvatske i koštaće milion evra

Novi električni superautomobil stiže iz Hrvatske i koštaće milion evra

Iako će koštati oko milion evra, proračuni su da bi u prvoj godini mogli da prodaju 20 primeraka novog modela auta – Concepta Twoa

Posle najave da je najveći proizvođač baterija u Aziji, kineska Kamel grupa, odlučila da ulože u Rimac Automobile 30 miliona evra iz ovog startapa su objavili izjavu direktora Kamela, Liu Čanglaia, da su bili impresionirani dubokom vertikalnom integracijom Rimac Automobila koji ‘razvijaju i proizvode sve ključne sisteme za vozila’.

Nije objavljeno koji vlasnički udeo će nakon ulaganja pripasti Kamelu, iako se u spekuliše da je to oko 15 odsto, pa bi procena vrednosti kompanije sada bila oko 200 miliona evra.

Ovo ulaganje za Rimac Automobile, objašnjava njihov osnivač Mate Rimac, umnogome je važno za novi supermoderni proizvodni pogon ali i za dalji razvoj njihovog tehnološkog biznisa kao i lansiranje nove generacije električnog superautomobila.

Radno ime novog modela je Concept Two, a biće predstavljen početkom iduće godine.

Britanski portal Autocar je opisao novi model superautomobila kao veći, udobniji i skuplji od Concept Onea kao i sa boljim performansama (sadašnji model ubrzanje od nule na 100 kilometara postiže u 2,5 sekunde, a maksimalnu brzinu od 355 kilometara i ima 1224 KS, a može sa jednim punjenjem preći 350 kilometara).

Ovaj superautomobil ostaće u istoj ligi s Bugatijem i koštaće  1,1 milion evra.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled