Porastao broj milionera u svetu

Porastao broj milionera u svetu
U prošloj godini milionerima je postalo oko 1,15 miliona ljudi

Broj milionera u svetu porastao je prošle godine za gotovo osam posto, na rekordnih oko 16,5 miliona, a njihovo bogatstvo dostiglo je ukupno 63.500 milijardi dolara

Ukupno bogatstvo pojedinaca s visokim netom bogatstvom, koje u globalnoj konsultantskoj kompanijii definišu imovinom raspoloživom za ulaganja od najmanje milion dolara, ne računajući nekretnine u kojima stanuju, kolekcionarske predmete i potrošna dobra, u 2016. godini uvećano je za 8,2 posto i na putu je da do 2025. godine premaši 100.000 milijardi dolara, pokazala je najnovija studija firme Capgemini.

Kina, Sjedinjene Države, Japan i Nemačka imaju najviše milionera, koji zajedno čine gotovo dve trećine ukupnog broja milionera. U SAD je broj bogataša narastao na 4,8 miliona, sa 4,46 miliona, dok je broj milionera u Kini porastao na 1,13 miliona, s nešto više od milion.

Azijsko-pacifička regija, Evropa i Severna Amerika podjednako su doprinele porastu ukupnog bogatstva, pri čemu su Rusija, Brazil i Kanada preokrenuli negativni trend. Rusija je zabeležila rast i broja milionera i njihovog ukupnog bogatstva za oko 20 posto, čemu je doprineo oporavak na tamošnjem tržištu deonica.

Francuska je prestigla Britaniju i ušla među prvih pet po broju milionera, uz pomoć oporavka sektora nekretnina, dok je Švedska iz vodećih 25 istisnula Singapur, pogođen padom deonica.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled