Koliko zarađuju poznati holivudski glumci

Koliko zarađuju poznati holivudski glumci
Ema Votson

Čak i u vremenima stezanja kaiša, vodeći glumci i dalje mogu da dođu do milionskih honorara

Magazin Holivud Reporter nedavno je objavio istraživanje o visini honorara u filmskoj industriji. Članovi trenutne A liste zarađuju oko 20 miliona dolara  poput Dženifer Lorens, Vil Smita i Dvejn Džonsona. Jedna od najslavnijih javnih ličnosti koja je radila za nizak honorar je Opra Vinfri. Za ulogu u filmu Boja purpura dobila samo 35.000 dolara, ali je zaradila oskara, a kasnije je ušla u svet televizije i njeno bogatstvo danas je preko tri milijarde dolara.

Džordž Kluni bio je poznat kao veoma talentovan glumac, ali je pažljivo gradio  karijeru, birajući između uloga koje će mu doneti mnogo novca i onih koje su imale društveni prestiž i uticaj. Tako je za Ocean’s Eleven dobio težak honorar, dok je za film Sirijana, za koji je napisao scenario, režirao ga i igrao glavnu ulogu, dobio samo 120.000 dolara.

Ranije je postojala praksa da glumci dobiju isplatu unapred, međutim na veliku korist glumaca ta praksa je ukinuta. Tako je Ema Votson dobila samo tri miliona dolara avansa za Lepoticu i zver, ali je na kraju zaradila skoro 20 miliona zahvaljujući uspehu filma. Za ulogu u filmu Pulp Fiction Džon Travolta dobio je 50.000 dolara. Ovo je naravno mala cifra za njega, koji je mnogo pre ovog filma bio zvezda. Međutim, u trenutku kada ga je Tarantino izabrao za ulogu Vinsenta Vege, Travolta je bio skoro zaboravljen. Iako nije zaradio od ovog filma, Tarantino mu je oživeo karijeru pa je za sledeći film dobio 20 miliona dolara.

Današnje producentske kuće koje pripremaju franšize, mladim glumcima nude ugovore po kojima su plaćeni mnogo manje od starijih kolega. Na samom dnu lestvice zarada za ovu godinu nalaze se deca iz filma To, koja su plaćena između 65.000 i 75.000 dolara.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled