Drama ‘Nelyubov’ pobedila na Londonskom filmskom festivalu

  • In Film
  • 16. October 2017.
Drama ‘Nelyubov’ pobedila na Londonskom filmskom festivalu

Film Nelyubov ruskog reditelja Andreja Zvjaginceva, drama o paru koji se razvodi, a čiji sin nestaje, osvojila je nagradu za najbolji film na Londonskom filmskom festivalu

Britanska rediteljka Andrea Ardnold, predsednica žirija, rekla je da Nelyubov pretvara priču jedne porodice u univerzalnu tragediju. Film je takođe i optužba društvenih nedostataka, koji se mogu videti i daleko od Rusije.

Direktorka festivala Kler Stjuart je rekla da je prikaz u filmu roditelja koji su toliko okupirani sopstvenim životima da isprva ni ne shvataju da im je sin nestao snažna metafora za ono što se dešava s mnoštvom dece širom sveta. Prema njenim rečima, Nelyubov pita publiku ‘Brinemo li za našu budućnost?’.

Zvjagincevu je ovo druga nagrada za najbolji film u Londonu, a prvu je dobio 2014. za Levijatan, tragičnu satiru o korupciji u malom mestu zbog koje je on bio na meti kritika ruskih zvaničnika.

Južnoafrikanac Džon Trengov je nagrađen za debitantski film The Wound, Velšanka Lusi Koen je nagrađena za dokumentarni film Kongdom of Us, a nagradu za najbolji kratki film je dobio Rabbit Hunt Patrika Bresnana.

Festival se završava danas, filmom Martina Mekdonaga Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. To ostvarenje u kome glavne uloge tumače Frensis Mekdormand i Vudi Harelson smatra se izvesnim kandidatom za Oskara.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled