Maksim Oreškin: Bitkoin je gori od kazina

Maksim Oreškin: Bitkoin je gori od kazina

Ulaganje u bitkoine je manje predvidivo od igranja ruleta u kazinu, kaže ruski ministar ekonomskog razvoja Maksim Oreškin

Prema njegovim rečima, nekvalifikovani investitori ne bi trebalo da imaju pristup instrumentima sa tako visokom volatilnošću.

– Što se tiče bitkoina, ako pogledate kako se kreće njegova vrednost, poveća se za desetine procenata, a onda toliko padne… to je gore od kazina. Prvo, zarađujete, zarađujete, dobro vam ide, a onda izgubite sve, i nemate ništa. Oni koji ne znaju kako da upravljaju rizicima i takvim sredstvima sa takvom nestabilnošću, ne bi trebalo da imaju opciju da investiraju, jer u 99,9 odsto slučajeva rezultat je gubitak za takve ljude i onda će se naći u teškoj životnoj situaciji, što nije dobro – rekao je Oreškin.

Ruski ministar predložio je da se trgovina bitkoinima omogući samo kvalifikovanim investitorima. Na primer, da biste dobili taj status, potrebno je da imate najmanje šest miliona rubalja na vašem računu, napravite najmanje 40 transakcija godišnje sa prometom od šest miliona rubalja ili ste radili najmanje dve godine u finansijskoj instituciji koja je trgovala hartijama od vrednosti.

Ruski predsednik Vladimir Putin konačno je dao zeleno svetlo za stvaranje nacionalne kriptovalute.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled