Luksuz od 300.000 evra inspirisan Bugati Šironom

Luksuz od 300.000 evra inspirisan Bugati Šironom

Francuski hiperautomobil, Bugati Širon, je vrhunac inženjeringa automobilske industrije

Časovničarski brend Parmigiani Fleurier dao je sve od sebe kada je kreirao časovnik koji predstavlja refleksiju mehaničke genijalnosti ovog automobila sa 1500 konjskih snaga. Prošle godine, ovaj časovničarski brend dao nam je uvid u Parmigiani Fleurier Bugatti Type 390 u formi koncept časovnika, kada je Širon tek lansiran. Sada imamo prilike da ga vidimo u celosti i moramo odmah priznati da nas očarava baš kao i automobil kojim je inspirisan.

Saradnja Parmigiani Fleurier i Bugati brenda otpočela je 2004. godine, i ovo partnerstvo izrodilo je neke sjajne časovnike sa neobičnim dizajnima i unikatnim mehanizmima. Type 390 nastavlja sa ovom tradicijom i poseduje veoma interesantnu arhitekturu, koja štiti vrhunski osmišljeni mehanizam. Pokreće ga Caliber PF390, novi cilindrični mehanizam sa letećim turbijonom, sa patentiranim trougaonim sistemom opruga. Ovaj patentirani kalibar ima rezervu energije od 80 sati.

Oblik njegovoj jedinstvenog kućišta ima siluetu koja nas odmah podseća na Širon. Sa dimenzijama 57.7 mm sa 42.2 mm, ovo kućište koristi inovativni mehanizam koji mu dozvoljava da se rotira pod uglom od dvanaest stepeni, kako bi savršeno odgovaralo svakom ručnom zglobu.

Bugati Type 390 model dostupan je u verzijama od belog ili roze zlata, pri čemu je svaka verzija ograničena na samo deset komada, a prodaje se po ceni od 300.000 evra.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled