Najbolja mesta za razvoj biznisa i poslovne karijere u SAD-u

Najbolja mesta za razvoj biznisa i poslovne karijere u SAD-u

Forbsovo rangiranje najboljih mesta za biznis i poslovnu karijeru uzima u obzir 200 najvećih metropolitanskih područja u SAD

Portland je prvi put zauzeo prvo mesto, zahvaljujući visokoj koncentraciji visokoobrazovanih milenijalaca i zahvaljujući visokim perspektivama za rast. On je na prvoj poziciji zamenio Denver, koji je zauzimao poziciju na vrhu liste u prethodne dve godine.

Merenje područja se vrši na osnovu 14 faktora koji obuhvataju: rast poslovnih prilika (na period od godinu dana, pet godina i projektovani  trogodišnji period), na osnovu poslovnih i životnih troškova, rast prihoda u poslednjih pet godina, stepen obrazovanja (koji se odnosi na procenat stanovnika koji imaju završenu srednju školu ili fakultet) i projektovani ekonomski rast do 2019. godine.

Takođe, rangiranje obuhvata i faktore neto migracija u proteklih pet godina, kao i kulturne i rekreativne mogućnosti. Pored toga, uključen je i broj visoko-rangiranih koledža u oblasti, a najveća pažnja u ukupnom rangiranju je posvećena poslovnim troškovima i obrazovnim rezultatima.

1.       Portland, Oregon

2.       Raleit, Severna Karolina

3.       Sijetl, Vašington

4.       Denver, Kolorado

5.       Des Moines, Ajova

6.       Provo, Juta

7.       Šarlot, Severna Karolina

8.       Ostin, Teksas

9.       Atlanta, Džordžija

10.   Dalas, Teksas

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled