Alibaba nezaustavljiv – dobit veća 132 odsto

Alibaba nezaustavljiv – dobit veća 132 odsto

Neto dobit kineskog giganta za onlajn trgovinu Alibabe uzletela je za čak 132 odsto u proteklom kvartalu. Zbog toga je kompanija povećala procene rasta prihoda za čitavu godinu

Neto dobit Alibabe je u tri meseca zaključno sa 30. septembrom, dostigla 17,67 milijardi juana (2,67 milijardi dolara), što je skok sa 7,62 milijarde juana iz istog perioda prošle godine, navodi se u saopštenju kompanije. Ukupni prihodi u tom tromesečju, inače drugom kvartalu Alibabine fiskalne godine, dostigli su 55,1 milijardu juana, znatno više nego što su ekonomski stručnjaci prognozirali.

Kompanija je povećala prognozu rasta prihoda za čitavu fiskalnu godinu na raspon od 49 do 53 odsto, u odnosu na prethodno projektovani rast od 45 do 49 odsto..

– Imali smo impresivan kvartal, koji je doneo izuzetne rezultate, pri čemu ukupan rast prihoda od 61 odsto ukazuje na snažan zamajac u našem ključnom trgovinskom poslovanju – navodi se u saopštenju finansijske direktorke Megi Vu.

Kao razloge snažnog rasta tromesečnih prihoda Alibaba navodi tehnološke inovacije, uključujući i aplikaciju za ključnu platformu za internet kupovinu Taobao, koja po njihovim tvrdnjama ima sve bolju anticipaciju i predloge za kupovinu stotinama miliona kupaca.

 

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled