I u Beogradu se ručak može platiti virtuelnim novcem

I u Beogradu se ručak može platiti virtuelnim novcem

Bitkoin, virtuelni novac, koji je je pre dva dana dostigao najveću vrednost– 7.000 dolara, koristi se i u Srbiji

U odabranim prestoničkim restoranima ovim digitalnim novčićima može da se plati jutarnja kafa i doručak. U Beogradu postoji i nekoliko bankomata na kojima bitkoin može da se menja za pravi novac, a na ovdašnjem tržištu posluju i kompanije čija je osnovna delatnost trgovina ovom valutom.

U Beogradu je ugostiteljske usluge moguće platiti Bitkoinom u restoranu Aperitiv i to od 2013. godine. Potrebno je samo da imate instaliranu aplikaciju, preko koje iznos  ostvarenog računa plaćate bitkoinima.

Nakon toga konobar donosi običan fiskalni račun na kome ne piše ni keš ni kartica, već ček. U ovom restoranu postoji aplikacija za bitkoin u koju se ukucava iznos računa, nakon čega se iz virtuelnog novčanika korisnika vade bitkoini.

Praksa plaćanja računa u bitkoinima u Beogradu nije tako česta i najčešće su u pitanju iznosi od par stotina dinara, jer korisnici žele da isprobaju ovu mogućnost i da se uvere da funkcioniše.

Međutim, Zoran Grubišić, sa beogradske bankarske akademije kaže da onaj ko u Srbiji  trguje bitkonom ne može da očekuje nikakvu pravnu zaštitu ako izgubi jer zakon ne prepozanje ovu valutu. (Politika)

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled