Soroš kupuje udeo u Amazonu i Majkrosoftu

Soroš kupuje udeo u Amazonu i Majkrosoftu

Investicioni fond Džordža Soroša je u poslednjem kvartalu odbacio akcije u Eplu i Snepu, i istovremeno smanjio udeo u drugim velikim tehnološkim gigantima, kao što su Fejsbuk i Tviter

Sorošev hedž fond je prodao 1.700 akcija Epla, i 1,55 miliona vredne akcije Snepa u septembru, što je obrisalo udeo hedž fonda u obe kompanije, pokazuju podaci američke Komisije za hartije od vrednosti i razmene. Važno je napomenuti da je imovina fonda u Eplu bila relativno mala, te da je, u utorak imala tržišnu vrednost od samo 291.278 dolara.

S druge strane, udeo u kompaniji Snep je bio nemerljivo veći, pa je 1,55 miliona akcija imalo ukupnu vrednost od 19,48 miliona dolara, na zatvaranju, u utorak. Situaciju u Snepu oslikava tržište medveda, o čemu najbolje govori pad vrednosti akcija ove kompanije od 48 odsto, od izlaska na berzu u martu ove godine.

Soros Fund Management je takođe smanjio svoj udeo u vlasništvu Tvitera sa 5.700 akcija, ali je pritom zadržao 18.400 akcija ove društvene mreže. Kada je reč o Fejsbuku, Soroš je u poslednjem kvartalu odbacio 367.262 akcije ovog giganta i zadržao 109.451 deonica najpopularnije društvene mreže.

Međutim, poznati milijarder nije izgubio interesovanje za sva imena iz tehnološkog sektora, ali je povećao svoj udeo u Majkrosoftu od 99.000 akcija i Amazonu za 2.500 akcija.

Sorošev hedž fond je, takođe, prodao akcije u kompaniji Epl, za razliku od Vorena Bafeta koji je uvećao svoj udeo u vlasništvu nad ovom kompanijom, zahvaljujući pozitivnim izveštajima investitora i stručnjaka, koji predviđaju svetlu budućnost i porast vrednosti akcija kompanije, zahvaljujući novom modelu iPhone X.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled