Dodeljene AMA nagrade – Bruno Mars izvođač godine

Dodeljene AMA nagrade – Bruno Mars izvođač godine

Na dodeli Američkih muzičkih nagrada (AMA) Bruno Mars je proglašen za izvođača godine, a i u većini ostalih kategorija dominirali su muški muzičari, dok su svečanost dodele upriličile svojim izvođenjem pevačice Pink, Lejdi Gaga i Kristina Agilera

Mars je osvojio i nagrade u kategorijama najboljeg pop rok albuma, omiljenog muškog pop rok izvođača, imao je najbolji video godine i proglašen je najboljim muzičarem soula i R&B-a.

Nekadašnji član grupe One Direction Nijal Horan osvojio je nagradu najboljeg mladog muzičara, Portorikanac Luis Fonsi, Džastin Biber i Dedi Jenki nagradu za saradnju godine na pesmi Despacito.

Omiljenom pevačicom godine u kategoriji pop rok muzike proglašena je Lejdi Gaga. U prenos dodela nagrade uključila se s turneje koja ju je zatekla u Vašingtonu. Izvela je pesmu The Cure. Najboljom u kategoriji soul i R&B muzike proglašena je Bijonse.

Dajana Ros osvojila je nagradu za životno delo

Superzvezda Dajana Ros osvojila je nagradu za životno delo, a čestitke su joj putem video snimka uputili bivši američki predsednik Barak Obama i njegova supruga Mišel. Na pozornici se pojavila okružena članovima svoje porodice.

Nagradu za turneju godine odneli su članovi grupe Koldplej. Najboljim kantri pevačem proglašen je Kit Urban, a najboljim muzičarima alternativnog roka grupa Linkin Park.

Drejk je najbolji muzičar u kategoriji repa i hip-hopa, a nagradu za najbolji rep i hip hop album osvojio je Kendrik Lamar.

Vrhunac večeri bila je izvedba Keli Klarkson i Pink koje su izvele pesmu Everybody Hurts grupe REM, posvetivši je spasiocima i žrtvama uragana i požara koji su opustošili velike delove Sjedinjenih Država.

Glumica Viola Dejvis odala je počast pevačici i glumici Vitni Hjuston i 25. godišnjici filma The Bodyguard, a Kristina Agilera je izvela delove hitove iz tog filma.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled