Tramp ‘oborio’ američki brend

  • In Svet
  • 20. November 2017.
Tramp ‘oborio’ američki brend

Američki brend je u eri Donalda Trampa pretrpeo žestok udarac i više se ne nalazi na prvom mestu liste nacionalnih brendova

U godišnjem istraživanju koje sprovodi Anholt-GfK, SAD su pale na šesto mesto, a na prvom mestu sada se nalazi Nemačka, prenosi CNN.

Kako se navodi, lista rangira pedeset svetskih nacija, na osnovu određenih kriterijuma kao što su kultura, populacija, turizam, imigracije, investicije i državna uprava.

Simon Anholt, politički konsultant koji je pre više od deset godina razvio to istraživanje, kaže da je najveći razlog za veliki američki pad predsednik Donald Tramp.

– Svedoci smo Trampovog efekta koji prati njegov fokus na poruci Amerika ispred svega. Ipak, vredi istaći da su Amerikanci u ovoj anketi imali pozitivnije mišljenje o sopstvenoj zemlji nego prošle godine – naveo je Anholt.

Ovogodišnji pad rejtinga nije prvi put da SAD doživi tako nešto, ukazao je Anholt i podsetio da se sličan pad globalne percepcije dogodio Americi i 2004. godine, kada je na čelo SAD došao predsednik Džordž Buš. Tada su SAD pale na sedmo mesto.

Prva na listi je Nemačka, Francuska je na drugom, Velika Britanija na trećem mestu, a pre SAD slede Kanada i Japan. Na sedmom mestu je Italija, a slede Švajcarska, Australija i Švedska.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled