Kineski Tencent premašio Fejsbuk – Dostigao vrednost od 500 milijardi dolara

  • In Berza
  • 22. November 2017.
Kineski Tencent premašio Fejsbuk – Dostigao vrednost od 500 milijardi dolara

Kineski internet gigant Tencent premašio je Fejsbuk, kada je reč o tržišnoj vrednosti, i to samo dan nakon što je postao prva azijska tehnološka firma koja je dostigla vrednost od 500 milijardi dolara

Akcije Tencenta su danas dostigle rekordan nivo od 439,6 dolara u Hong Kongu, što je uticalo na tržišnu kapitalizaciju od 4,17 biliona dolara u Hong Kongu (534,5 milijardi dolara).

Vrednost kineske kompanije ubrzala je tržišnu kapitalizaciju Fejsbuka od 519,4 milijardi dolara, najvišu vrednost pre zatvaranja američke berze u ponedeljak.

Tencent je u ponedeljak prevazišao Alibabu i postao prva kineska tehnološka kompanija koja je zabeležila vrednost od 500 milijardi dolara. Tencent se takođe približio Amazonu, koji ima vrednost od 542,7 milijardi dolara.

Vrednost akcije kompanije Tencent je u Hong Kongu 2004. godine vredela 3.70 dolara, a od tada je porasla ta preko 11.000 procenata. Akcija Tencenta je samo tokom ove godine porasla za 126,69 odsto.

Ipak, iako kompanija nije naročito poznata izvan Kine, poseduje najpopularniju uslugu za razmenu poruka VeChat, koja ima blizu milijardu korisnika. Poslovanje Tencenta se takođe zasniva i na video igrama, društvenim mrežama, vestima i sadržajima.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled