Baumit otvara još jednu fabriku u Srbiji

Baumit otvara još jednu fabriku u Srbiji

Melanija Pavlović, direktorka kompanije Baumit, najavila je proširenje proizvodnih kapaciteta ove austrijske firme

Trenutno, kompanije iz ove alpske zemlje su među pet najvećih investitora u Srbiji. Baumit na tržištu Srbije prisutan je od 2002. godine. Proizvodnja u Aranđelovcu je počela 2006. godine. Naredne dve godine planiraju da prošire kapacitete, sa 40.000 tona, na 120.000 tona proizvedenog materijala, prenose Večernje novosti.

– Do 2019. uložićemo devet miliona evra. Planirani rast i razvoj će inicirati proširenje kapaciteta i upošljavanje novih ljudi. Imamo petogodišnji plan, a on definiše dolazak na prvo mesto u Srbiji. To znači povećan broj radnih mesta, veće prihode poslovanja naše kompanije i veliki izvozni potencijal – objašnjava Melanija Pavlović, naglašavajući da je kod fasadnih sistema Baumit broj jedan brend u Austriji i Nemačkoj.

Direktorka Baumita ukazuje da je Vlada Srbije prepoznala značaj i ulogu građevinske industrije. Vlada je prepoznala priliku i privukla strane investitore kako bi svoj kapital plasirali u našu zemlju i našu privredu. Dobra saradnja sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj traje godinama i zahvaljujući tome realizovani su mnogobrojni projekti.

Baumit je sinonim za tradiciju. Put do najuspešnijeg brenda građevinskih materijala dug je dva veka. Proizvodnja je počela 1810. godine, sa jednom peći za proizvodnju kreča. A 1988. godine, spajanje dve austrijske kompanije, stvorena je marka Baumit, priča Melanija Pavlović, direktorka ove austrijske firme, koja se bavi proizvodnjom fasada, maltera, hidroizolacija, lepkova za keramiku i epoksi podova.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled