Tim za povratak na svetski tron: Štepanek u Novakovom timu

  • In Sport
  • 23. November 2017.
Tim za povratak na svetski tron: Štepanek u Novakovom timu
Radek Štepanek i Novak Đoković

Brojni češki mediji tvrde da se sveži teniski penzioner Radek Štepanek dogovorio pre nekoliko nedelja da bude uz Novaka Đokovića od 2018. godine

Isti izvori navode i da su Štepanek i Đoković veoma dobri prijatelji, da su često zajedno trenirali, a da su u Melburnu zajedno gledali filim Povratnik sa Leonardom Di Kaprijom.

Novak nikada nije krio koliko poštuje osam godina starijeg kolegu, pa je posle pobede u januaru u Dohi rekao: Imam najveće poštovanje za njega. Ne prestaje da se bori u svojim godinama. On je super momak, pazi na sebe – rekao je tada Đoković.

Ni Štepanek nije štedeo reči hvale za osvajača 12 Gren slemova. Užasno je igrati protiv njega. Imam osećaj da on ne juri lopticu, već obrnuto. On je genije koji predivno čita igru.

Radio Prag prenosi da će se Čeh priključiti prvom treneru Andreu Agasiju koji zbog privatnih obaveza ne može da prati na svakom turniru najboljeg srpskog tenisera svih vremena. Navodi se i da će u narednim danima zvanično sve biti potvrđeno.

Štepanek je prošle nedelje završio igračku karijeru u 38. godini, u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je pet titula, a u dublu 18. On je rekao da još uvek ne zna šta će raditi u budućnosti, ali je sada već izvesno da će biti uz srpskog igrača.

S druge strane, Novak se posle šest meseci pauze vraća na teren nekoliko dana pred Novu godinu na egzibiciji u Abu Dabiju, dok prvog januara igra na ATP turniru u Dohi, koji je osvojio prošle godine.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled