Mona gradi hotel na Dorćolu

Mona gradi hotel na Dorćolu

Hotel Mona Plaza prostiraće se na 20.000 kvadrata, imaće 152 sobe i u njemu će raditi 200 ljudi

Kompanija Mona počela je izgradnju hotela u Beogradu, na Dorćolu, u koji će iz svojih sredstava i kredita investirati 30 miliona evra.

Obeležavanju početka izgradnje hotela prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik Upravnog odbora Mona hotel menadžment Tomislav Momirović i direktor preduzeća Mona Uroš Momirović.

Vučić je rekao da je došao da pruži podršku srpskim porodičnim kompanijama, ‘ljudima koji se ne dodvoravaju javnosti već rade vredne stvari za Srbiju’. Tržište je njihovo jedino merilo, jer moraju da rade i zarade za isplatu plata i plaćanje poreza – rekao je Vučić i poručio vlasnicima Mone da se nada da će imati lanac hotela u Srbiji. On je rekao da je kao predsednik države molio ljude u gradskoj vlasti da brže izdaju dozvole za gradnju i pomažu domaćim investitorima.

U Beogradu je, prema rečima Vučića, ove godine za 20 odsto povećan broj turista.

Kompanija Mona je privatno preduzeće koje proizvodi žensku i mušku odeću od kože i tekstila. Od 2011. godine je započela investicije u turizam kada je osnovana ćerka kompanija Mona hotel menadžment u čijem su vlasništvu hoteli Mona Zlatibor na Zlatiboru, Javor u Kušićima i Argo u Beogradu, kao i apartmani u Budvi.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled