I na crtanim filmovima ubiru milione

  • In Film
  • 4. December 2017.
I na crtanim filmovima ubiru milione
Bijonse kao lavica Nala u Kralju lavova

Zarade holivudskih zvezda na sinhronizaciji animiranih filmova broji se desetinama miliona dolara po projektu. Tom Henks, Džon Travolta, Bijonse, Majli Sajrus… tek su neki iz plejade skupe produkcije

Kralj lavova je jedan od najpoznatijih i najuspešnijih animiranih filmova svih vremena. Osvojio je i Oskara za pesmu Can You Feel the Love Tonight Eltona Džona i Tima Rajsa, kao i dva Gremija.

Odluka Diznijevih producenata da u rimejku svog hita iz 1894. Kralj lavova (32. animirani film iz Diznijevog studija) angažuju popularnu Bijonse kao lavicu Nalu i ne iznenađuje – bolje reklame od ove za novu verziju crtića gotovo da nema.

Sve zanima koliko će za tu ulogu Bijonse biti plaćena. Svakako, njen honorar biće visok, ali verovatno neće stići na vrh liste najbolje plaćenih glumaca, odnosno pevača koji su dali svoj glas Diznijevim ostvarenjima. Prikazivanje Kralja lavova, jednog od najuspešnijih animiranih filmova svih vremena koji je osvojio i Oskara za pesmu Can You Feel the Love Tonight Elton Džona i Tim Rajsa, kao i dva Gremija, najavljeno je za jul 2019. a režiraće ga Džon Favro, reditelj Knjige o džungli.

45 milijardi dolara do sada je zaradila kompanija Volt Diznija

Ipak, prvo mesto već godinama drži osnivač Dizni produkcije koja je posle postala kompanija – sam Volt Dizni. On je bio izvorni Miki i Mini Maus na osnovu čega je njegova kompanija zaradila do sada 45 milijardi dolara. Na drugom mestu je Tom Henks, jedan od najomiljenijih Piksarovih likova u istoriji posudivši glas kauboju Vudiju u sva tri nastavka Priče o igračkama. Za treći deo dobio je honorar od 15 miliona dolara, što i nije tako puno ako se ima na umu da je film zaradio milijardu dolara.

Zahvaljujući ulozi psa Bolta u istoimenom animiranom filmu, Džon Travolta, koji se proslavio film Groznica subotnje večeri, dobio je deset miliona dolara. On je otpevao i nekoliko pesama za Bolta i tako se našao na soundtracku filma. Pesma I Thought I Lost You, koju je otpevao sa Majli Sajrus, bila je nominovana za Zlatni globus u kategoriji najbolje originalne pesme.

Na četvrtom mestu nalazi se Metju Broderik, koji je posudio glas Simbi u Kralju lavova i za to dobio šest miliona dolara, dok je film zaradio 987 miliona dolara i Oskara za muziku i Zlatni globus za najbolji film.

Peto mesto pripada Bili Kristalu, koji je učestvovao na dva Diznijeva animirana projekta – Čudovišta u ormaru i Čudovišta na fakultetu. Pretpostavlja se da je za svaki od filmova dobio četiri, odnosno pet miliona dolara. Njegov kolega Oven Vilson oduševio je sve glasom Munje u Automobilima, a za angažman u nastavku filma inkasirao je 2,5 miliona dolara.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled