Alibaba stiže u Srbiju

Alibaba stiže u Srbiju

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić razgovarala je u Kini s predstavnicima najveće kineske internet prodavnice koja se interesuje za poslovanje u Srbiji

Kako je saopštilo to Ministarstvo, dogovorena je saradnja kompanije Alibaba grupa i tog ministarstva u oblastima turizma, e-trgovine i logistike.

Posle sastanka sa čelnicima te kompanije u sedištu grupe u Hangdžou, Matić je izjavila da će biti formirani radni timovi koji će definisati aktivnosti za realizaciju zajedničkih projekata u okviru tih oblasti.

– Sastanak je protekao u izuzetno prijateljskoj atmosferi. Zaključeno je da je srpsko tržište za Alibabu od izuzetnog značaja i da će u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija dolazak te kompanije na srpsko tržište biti pitanje nekoliko narednih meseci – kazala je Matić.

Ona je dodala da će se nakon utvrđivanja konkretnih projektnih aktivnosti pristupiti potpisivanju Memoranduma o razumevanju između Ministarstva i Alibaba grupe.

Na sastanku u Hangdžou, predstavljen je rad Alibabe koja posluje u 156 zemalja svet i u ovom trenutku ima više od 11 miliona zaposlenih i 488 miliona aktivnih korisnika. (Beta)

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled