Ovo su najsigurniji gradovi za putovanje

Ovo su najsigurniji gradovi za putovanje

Geopolitička situacija u svetu se stalno menja, pa putnik mora da bude oprezan kada bira destinaciju za svoje putovanje, naročito kada se radi o inače rizičnim područjima

I ove godine The Economist je sastavio listu najsigurnijih gradova sveta, takozvani Safe Cities Index. Ona rangira 60 svetskih metropola prema četiri glavna kriterijuma – digitalna sigurnost (sajber pretnje), zdravlje (zdravstveni sistem, urgentne službe), infrastruktura (sigurnost zgrada i puteva) i lična bezbednost (kriminal, terorizam, nasilje).

Prema ovom indeksu, najsigurniji grad na svetu je Tokio, koji se među ostalim metropolama posebno ističe po digitalnoj sigurnosti. Na drugom mestu se našao Singapur, koji je inače pobednik u kategorijama lična sigurnost i infrastruktura, a na trećem je još jedan japanski grad, Osaka, koji je imao najbolju ocenu zdravstvene sigurnosti. Nijedan američki grad se ove godine nije našao u Top deset nasigurnijih, među kojima su još Toronto, Melburn, Amsterdam, Sidnej, Stokholm, Hong Kong i Cirih.

Sa druge strane, najmanje bezbedni gradovi na svetu su Karači, Jangon, Daka, Džakarta, Ho Ši Min Siti i Manila.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled