Bugarski univerzitet 2018. godine uvodi stipendije u bitkoinu

  • In Svet
  • 14. December 2017.
Bugarski univerzitet 2018. godine uvodi stipendije u bitkoinu

U toku 2018. godine, deset studenata softverskog inženjerstva dobiće stipendije u kriptovaluti, i to u vrednosti od 1.000 evra po semestru

Univerzitet će svojim kandidatima dati mogućnost dobijanja stipendije u evrima ili u bitkoinu. Univerzitet takođe radi na uvođenju bitkoina kao metode plaćanja školarina.

Studenti potencijalnog softverskog inženjerstva će takođe moći da pohađaju nove kurseve vezane za  kriptovalute i blokčein tehnologiju.

Uvođenje bitkoin stipendija je nastalo angažovanjem univerzitetskih pojedinaca i entizijasta, zainteresovanih za digitalne valute. Seminari o kriptovalutama, koji se održavaju jednom nedeljno, postepeno su doveli do ideje o stipendijama i inovativnim kursevima o kriptovalutama i blokčein tehnologiji.

Lansiranje ovih programa je vrh ledenog brega, kada je reč o ambicioznim planovima ovog univerziteta. Naime, cilj je da univerzitet u Varni postane centar obrazovanja u oblasti bitkoina i blokčeina. Predstavnici univerziteta se nadaju da će privući neke od najboljih i najpoznatijih mladih umova sveta da na tom mestu uče o digitalnim valutama.

Proces selekcije biće urađen od strane akademskog odbora i oni će odabrati učenike s obzirom na njihov interes za predmet, tehnologiju i vannastavne aktivnosti. Ali, pre svega, svi kandidati treba da pokriju minimalne uslove za ulazak, kao što je prosek ocena iz srednje škole i znanje engleskog jezika.

Bugarski univerzitet nudi Bachelor i Masters nivoe obrazovanja, kao i MBA program.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled