Ovo je novi direktor kompanije ‘Er Srbija’

Ovo je novi direktor kompanije ‘Er Srbija’

Dosadašnji generalni direktor nacionalnog avioprevoznika Er Srbija Dane Kondić podneo je ostavku, a zameniće ga Dankan Nejsmit, saopštila je ta kompanija

Kondić je, kako je navedeno, iz ličnih razloga podneo ostavku na funkciju koju je obavljao četiri i po godine.

Dankan Nejsmit, koji trenutno obavlja funkciju izvršnog direktora za finansije i transformaciju poslovanja u Er Srbija imenovan je za vršioca dužnosti generalnog direktora u prelaznom periodu, u kome će ta avio-kompanija doneti odluku o trajnom rešenju za tu poziciju. Nejsmit ima više od 12 godina iskustva na rukovodećim pozicijama u avio-kompanijama.

U skladu sa planom tranzicije na rukovodećoj poziciji, Nejsmit će odmah i u potpunosti preuzeti sve upravljačke odgovornosti, a period primopredaje dužnosti će se nastaviti do kraja januara 2018. godine, do kada će Kondić raditi u Er Srbija.

Predsednik Nadzornog odbora Er Srbija Siniša Mali je zahvalio Kondiću čiji je mandat, kako je rekao, obeležen značajnim dostignućima i pozitivnim promenama, kao što su proširenje naše mreže destinacija, u kojoj se sada nalazi i Njujork, unapređenje proizvoda i usluga, uvođenje moderne flote i poboljšanje finansijskih rezultata.

Etihad, nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja ima 49 odsto vlasničkog udela u Er Srbija, takođe je zahvalila Kondiću na njegovim dostignućima kao generalnog direktora avio-kompanije, navodi se u saopštenju.

Er Srbija je od svog osnivanja 2013. godine postigla veliki napredak u svim oblastima poslovanja i danas predstavlja odličan primer uspešne korporativne transformacije. Dane Kondić je uspešno rukovodio avio-kompanijom i zahvaljujemo mu na značajnom doprinosu i njegovoj posvećenosti – izjavio je direktor strategije i planiranja Etihad grupe i potpredsednik Nadzornog odbora Er Srbija Kevin Najt.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled