Srbija na listi najpoželjnijih turističkih destinacija u 2018. godini

Srbija na listi najpoželjnijih turističkih destinacija u 2018. godini

Srbija se našla na četvrtom mestu Si-En-Enove liste, iza Zelenortskih Ostrva, Nacionalnog parka Botum Sakor u Kambodži i Malte

Srbija se na listi američke televizijske mreže Si-En-En našla na listi 18 turističkih odredišta koje treba posetiti u 2018. godini, kao jedina zemlja iz regiona.

Srbija se tako našla u grupi sa Zelenortskim Ostrvima, Nacionalnim parkom Botum Sakor u Kambodži, Maltom, karipskim ostrvom Nevis, Banfom u Kanadi, Naganom u Japanu, Pueblom u Meksiku, Esauirom u Maroku, Pertom u Australiji, Ruandom, Kritom, Pjeongčangom u Južnoj Koreji, Lisabonom, Kahamarkom u Peruu, provincijom Junan u Kini, Ešvilom u Severnoj Karolini i Nju Orleansom.

Kako je objavljeno na sajtu te američke mreže, Beograd se već pozicionirao kao grad koji zna da se zabavlja i – poput istočnoevropskih gradova pre 10 ili 15 godina – odbacuje socijalističko urbano nasleđe i hita ka blistavijoj budućnosti.

Ističe se da Kopaonik i Zlatibor pružaju mogućnosti za zimske sportove i utočište tokom leta u epskom planinskom okruženju.

Nacionalni park Tara ima klisure nad kojima se nadvijaju kraški brežuljci prekriveni šumama.

Na jugu Srbije nalazi se Đavolja Varoš za koju Si-En-En kaže da pruža ludi geološki spektakl čudnih stenovitih vrhova.

Prošle godine, na Si-En-En-ovoj listi najpoželjnijih turističkih odredišta, iz regiona se našla Albanija.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled