Da li će Nasdak pokrenuti sopstvene bitkoin fjučerse?

  • In Berza
  • 26. January 2018.
Da li će Nasdak pokrenuti sopstvene bitkoin fjučerse?

Nasdak i dalje procenjuje da li je uvođenje bitkoin fjučersa dobra odluka, kojom bi se takmičila sa fjučersima čikaške CBOE i CME

Nasdak trenutno traži načine da proizvede nešto jedinstveno što bi se razlikovalo od konkurenata i istovremeno bilo privlačno za korisnike, izjavila je izvršna direktorka Adena Fridman, na godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma u ​​Davosu.

– Radili smo s industrijom da bismo odlučili da li je lansiranje sopstvenog fjučerskog proizvoda ispravna stvar za nas – rekla je Fridmanova i dodala da Nasdak još uvek ocenjuje da li da se upusti u ove aktivnosti.

Izvršna direktorka nije precizirala kada bismo mogli da očekujemo konačnu odluku o lansiranju bitkoin fjučersa.

Stručnjaci iz Nasdaka su prvi put počeli da govore o planovima za pokretanje bitkoin fjučersa u novembru 2017. godine i tada je planirano lansiranje u junu 2018. godine.

Na pitanje da li će Nasdak razmatrati lansiranje fjučersa zasnovanih na drugim kriptovalutama, pored bitkoina, kao što su ether ili ripple, Fridmenova je odgovorila da će u ovoj kompaniji holistički gledati na kriptovalute, a ne samo na bitkoin.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled