Najmanji telefon ikada proizveden

Najmanji telefon ikada proizveden

U trenutku kada je trend da mobilni telefoni budu što veći i sa što više opcija, jedna kompanija se odlučila za suprotan pristup

Britanska firma Zanco je napravila model Tiny T1, koji sa svojim minijaturnim dimenzijama (4,8 x 2 x 1,3 cm) važi za najmanji mobilni telefon koji je ikada proizveden na svetu.

Naravno, zbog svoje veličine on isključivo služi za razgovore i slanje poruka, ali s obzirom na činjenicu da su autori njegov koncept zamislili pre svega kao rezervni mobilni u slučaju da se prosečnom korisniku primarni mobilni telefon pokvari, i to je dovoljno.

S druge strane, on je zgodan za nošenje u momenatima kada ne želite da vas ometaju poruke sa socijalnih mreža, ali i za vreme provedeno u trčanju, vožnji biciklom i drugim sportskim aktivnostima.

Tvorci ovog minijaturnog uređaja se nadaju da će s ovim proizvodom uspeti da podsete širu javnost kako je u prethodnim godinama za svakog velikog proizvođača mobilnih telefona bilo jako bitno da njihov uređaj bude što manji.

Nažalost, telefon se još ne nalazi u prodaji i pitanje je da li će do toga doći u bliskoj budućnosti, jer postoji strah nadležnih vlasti da bi on zbog svoje minijaturne veličine mogao biti zloupotrebljen. Naime, neki zakonodavci u Velikoj Britaniji su već iskazali stav da telefon definitivno ne treba odobriti budući da je njegova veličina idealna za nelegalno korištenje u zatvorima.

Upravnici zatvora i čuvari ističu da se svakodnevno bore sa zatvorenicima koji nelegalno poseduju mobilni telefon u svojim ćelijama. Zatvorenici današnje mobilne telefone uspešno sakrivaju od stražara bez obzira na njihovu veličinu. Čuvari teško pronalaze ove uređaje pa zbog toga postoji opravdan strah da će uvođenjem minijaturnog telefona ova pojava biti još rasprostanjenija.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled