Zašto je suosnivač Epla rasprodao sve bitkoine

  • In Lider
  • 5. February 2018.
Zašto je suosnivač Epla rasprodao sve bitkoine

Suosnivač Epla otkrio da je jedno vreme eksperimentisao sa bitkoinom, ali je u jednom, ispostavilo se pravom trenutku odlučio da se oslobodi svih kriptovaluta

Stiv Vozniak (Steve Wozniak) je tokom izlaganja na Nordic Business Forumu obrazložio zašto mu je dosta eksperimentisanja s virtuelnim valutama i kako se rešio svih bitkoina koje je posedovao. Kako se ispostavilo, to je učinio u pravom trenutku, kada je vrednost bitkoina bila još oko 20.000 dolara.

Iako nije hteo da otkrije koliku je količinu bitkoina kupio, rekao je da ih je nabavio dok im je vrednost bila 700 dolara, dakle negde tokom leta 2017. godine. Shodno tome, sve i da je nabavio jedan jedini bitkoin, eksperiment mu se višestruko isplatio.

Kao razlog odustajanja navodi da nije hteo biti jedan od onih koji konstantno prate cene bitkoina i brinu hoće li ona ići gore ili dole. Vozniak jednostavno nije želeo da se opterećuje brojkama, jer mu to kako sam kaže nije potrebno u životu.

Dodao je i da ga novac nikada nije preterano zanimao, pa stoga i ne trguje deonicama.

Iako je ranije smatrao da je bitkoin potencijalno bolji za čuvanje vrednosti nego što je to dolar i zlato, sada smatra kako najpoznatija kriptovaluta još nije dovoljno sazrela da bi se koristila kao sredstvo plaćanja.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled