Stiže još sedam kompaktnih Mercedesa

Stiže još sedam kompaktnih Mercedesa

Početkom februara Mercedes je predstavio novu generaciju hečbeka A klase, a za njim će uslediti bar još sedam modela koji pripadaju segmentu kompaktnih vozila, piše CarAdvice

To je u razgovoru sa novinarima na prezentaciji A klase otkrio šef dizajna nemačke premijum auto-marke, Gorden Vagener.

– Na ovoj mehaničkoj platformi biće napravljeno najmanje osam modela i, uveravam vas, svi će biti izuzetno atraktivni – kazao je Vagener.

S obzirom da u okviru još uvek aktuelne generacije kompaktnih Mercedesa postoji ukupno pet modela (A klasa hečbek, CLA kupe limuzina i Shuting Brejk, GLA krosover i B klasa MPV) postavlja se pitanje koji su to novi modeli na koje misli Gorden Wagener.

Pouzdano se zna da će jedan od njih biti potpuno novi model – Mercedes A klase Sedan, koji bi takođe trebalo du ima premijeru u 2018. Izvesni su i nova CLA kupe limuzina, GLA krosover, kao i sledeća generacija B klase MPV.

Najavljen je i novi krosover sa oznakom GLB, čije smo špijunske fotografije nedavno videli. GLB će biti praktičniji i prostraniji od GLA, koji je tek nešto više od A klase hečbek sa većim klirensom.

O preostala dva kompaktna modela još se spekuliše.

Mercedes CLA trenutno je dostupan i u Shooting Brake verziji, pa postoji mogućnost da se i u sledećoj generaciji ova karoserijska varijanta nađe u ponudi. Ipak, s obzirom da je veći CLS ostao bez Shooting Brake modela, slična sudbina mogla bi da zadesi i CLA Shooting Brake.

Nagađa se da bi Mercedes mogao da ponudi i klasičan karavan zasnovan na A klasi Sedan, a vrlo je verovatno da će nemački proizvođač, barem za kinesko tržište, napraviti A klasu Sedan sa produženim međuosovinskim rastojanjem.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled