Pet najboljih restorana

Pet najboljih restorana

Ako se ikada budete našli u Njujorku, Modeni ili Limi, nemojte propustiti da posetite sledeće restorane, jer su uvršteni u listu najboljih restorana na svetu

Eleven Madison Park – Njujork SAD

To je savršeno partnerstvo izvanrednog gostoprimstva i izvrsne hrane u ikoničnom okruženju u Njujorku, što čini Eleven Madison Park najpopularnijim restoranom u svetu. Madison Park zatvoren je zbog renoviranja u junu 2017, a ponovo je otvoren u septembru, i to novom kuhinjom i renoviranom trpezarijom.

Osteria Francescana – Modena, Italija

Osteria Francescana je dragulj u italijanskoj gastronomiji koja je prošle godine ušla u Top 50 najboljih restorana u svetu, u rukama talentovanog šefa kuhinje Masimo Boture. Na Boturine kreacije snažno utiču umetnost i muzika (posebno džez), a prostor za trpezariju čine tri elegantne sobe koje su ukrašene savremenim umetničkim delima.

El Celler de Can Roca – Đirona, Španija

El Celler de Can Roca se nalazi u srednjovekovnom gradu Đirona u Kataloniji, na severu Španije. Pre jedne decenije, porodica Roka preselila je restoran odmah pored puta od svoje prvobitne lokacije do svoje trenutne lokacije – vazdušnog, namenskog savremenog prostora kompletnog sa ogromnom kuhinjom.

Tri brata koja poseduju i upravljaju restoranom su svetski lideri u svojim oblastima – Džoan kao kuvar, Džosep kao somelier i Džordi kao patisier – tako da je njihova kombinacija kreativnosti snaga koja se vidi. Poslednjih godina, ekipa je zatvorila restoran tokom avgusta da bi započela godišnje izlete u Južnu Ameriku, Tursku, SAD i Hong Kong, kako bi proširila svoja kolektivna kulinarska iskustva.

Mirazur – Menton, Francuska

Mirazur je na fantastičnoj lokaciji na francuskoj strani Riviere, samo malo udaljen od italijanske granice, idilično mesto za uživanje u hrani kvalifikovanog kuvara Mauro Kolagreca, koji crpi inspiraciju iz svog argentinsko-italijanskog nasleđa kao i lokalni francuski region. Kolagreco je u Francuskoj skoro 20 godina i nedavno je proslavio desetogodišnjicu Mirazura. Takođe poseduje Grand Koeur, braseri i restoran u Parizu.

Central – Lima, Peru

Central je, u svoje tri godine kao najbolji restoran u Latinskoj Americi, bio važan za transformaciju Lime u jednu destinaciju za obilazak sveta, dok je šef Virgilio Martinez vodio novu generaciju  kuvara. Martinez poseduje Lima i Lima Floral u Londonu i radi na raznim novim konceptima sa svojom suprugom i glavnom kuvaricom Pia Leon, uključujući i restoran u Kusku koji će se voditi u saradnji sa Mater Inicijativom. Martinez se takođe pojavio u seriji Chef’s Table 2017.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled