Boš se širi na tržište deljenja prevoza

Boš se širi na tržište deljenja prevoza

Nemački Boš (Bosch) osnovao je novi sektor za širenje na tržište usluga prevoza i umreženih vozila, a u sklopu promene poslovnog fokusa kupili su i malu inovativnu američku kompaniju Splitting Fares

Splitting Fares osnovan je 2015. godine, a kreirali su aplikaciju za povezivanje ljudi koji istim putem idu na posao ili u školu. U početnoj fazi privukli su ulaganja Verizona, Velsa Farga i Fontinalis Partnersa.

Sada bi trebalo da postanu sastavni deo Bošovog novog sektora Rešenje za umreženu mobilnost, koji će se, prema najavi najvećeg dobavljača automobilskih delova u svetu, fokusirati na deljenje vozila i prevoza.

Novi Bošov sektor obuhvatiće i COUP koji u Berlinu i Parizu iznajmljuje e-skutere. Umrežavanje nam otvara mogućnost preispitivanja ne samo automobila, već i kompletne upotrebe prevoznih sredstava – tumači izvršni direktor Boša Volkmar Dener.

Širenjem na usluge deljenja prevoza Boš će konkurisati svojim klijentima u segmentu auto-delova, poput Ubera i Didija koji takođe razvijaju projekte autonomnih vozila.

Početkom februara iz Boša su najavili da će početi sa testiranjem autonomnih vozila koja razvijaju u saradnji s Dajmlerom.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled