Trampov sin priznao da je veliki deo porodične imovine došao iz Rusije

  • In Svet
  • 23. February 2018.
Trampov sin priznao da je veliki deo porodične imovine došao iz Rusije

Deceniju star citat Trampovog sina, Donalda Trampa Juniora, ponovo je pomenut u novom članku Njujork Tajmsa, objavljenom za vikend

Komentar je dobio novo značenje u toku istrage o nivou Ruskog uticaja na kampanju za predsedničke izbore u SAD-u, održanim 2016. godine.

– Što se tiče priliva sredstava u SAD, veliki deo naših sredstava dolazi iz Rusije – rekao je Donald Tramp Mlađi, na konferenciji za medije 2008. godine i dodao: Recimo, čak i u poređenju sa projektima u Dubaiju i Njujorku, i dalje najveći deo novca dolazi iz Rusije.

Ovaj komentar mlađeg Trampa je dobio potpuno novo značenje u atmosferi istrage o uticaju Rusije na ishod američkih izbora 2016. godine, podstičući sumnje da je Trampova administracija sarađivala sa Moskvom.

Autor članka, Tomas Fridman dodaje: Predsednik Tramp je ili kompromitovan od strane Rusa ili je ogromna budala, ili oboje. U svakom slučaju, pokazalo se da on ne može da odbrani Ameriku od pokušaja Rusa da ugroze našu demokratiju.

Podsetimo, u toku je istraga Ministarstva pravde o ruskom uticaju na dešavanja u predsedničkoj kampanji. Pored toga, prošle nedelje je kancelarija specijalnog tužioca Roberta Mjulera podigla optužnicu protiv 13 ruskih državljana i 3 entiteta, koji su pokušali da utiču na predsedničke izbore 2016. godine.

Optužnica je primorala sekretara za štampu Bele kuće, Saru Hakabi Sanders da odgovori na optužbe i pokuša da razjasni situaciju: Jasno je da se Rusija mešala u američke izbore – rekla je Sanders na konferenciji za novinare i dodala: Međutim, mislim da mediji jednu stvar nikako ne mogu da razumeju; predsednik nije rekao da se Rusija nije mešala, već je rekao da njihovo mešanje nije imalo značajan uticaj i posledice. A svakako se taj pokušaj mešanja nije odigrao uz podršku ili pomoć Trampove administracije – objasnila je ona.

Tramp, koji je više puta ovu istragu nazvao lovom na veštice, takođe, insistira da nije bilo dogovora između njegove administracije i zvanične Moskve. (Ekonomski online)

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled