Najbogatija zalivska država uložiće 64 milijarde dolara u sektor zabave

Najbogatija zalivska država uložiće 64 milijarde dolara u sektor zabave

Saudijska Arabija uložiće 64 milijarde dolara u sektor zabave u idućoj deceniji, u sklopu sprovođenja programa društvenih i ekonomskih reformi, najavio je zvaničnik nadležne uprave

Zvaničnik Opšte uprave za sektor zabave Ahmad bin Akil al-Katib je rekao da će planirana finansijska sredstva obezbediti od vlade i iz privatnog sektora. Iz te uprave su ranije ove nedelje najavili da za 2018. godinu planiraju više od 5.000 događanja.

– Već gradimo infrastrukturu, kazao je Katib, dodajući da je položen kamen temeljac na mestu gde će se graditi operska kuća. Dodao je i da će se prava promena videti do 2020. godine.

Poslednjih meseci Saudijska Arabija je organizovala koncerte, festival pop kulture Comic-Con i proslavu nacionalnog praznika na kojoj su učestvovali muškarci i žene, a u kojoj se plesalo na ulicama uz elektronsku muziku prvi put do sada.

Otvaranje prema novim mogućnostima zabave u tom konzervativnom kraljevstvu deo je programa reformi nazvanih Vizija 2030. koji zagovara saudijski princ Muhamed bin Salman.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled