Dogodine električni Harli-Dejvidson

  • In Moto
  • 2. March 2018.
Dogodine električni Harli-Dejvidson
Harli-Dejvidson namerava da svoj prvi električni motocikl predstavi iduće godine

Američki proizvođač motocikala Harli-Dejvidson kupio je udeo u kompaniji Alta Motors u Silikonskoj dolini, koja proizvodi motocikle s pogonom na struju

Investicija čija cena nije objavljena, deo je strategije za diversifikaciju ponude te marke motocikala, čija prodaja opada jer je njena tradicionalna klijentela sve starija.

– Potvrđujemo nameru da razvijemo buduću generaciju klijenata Harli-Dejvidsona, kao deo desetogodišnje strategije koja obuhvata agresivno investiranje u tehnologiju električnih motocikala – rekao je generalni direktor Metju Levatič. Alta je dokazala stručnost u tom sektoru i njeni ciljevi su u skladu s našim – rekao je on.

Harli-Dejvidson, čije je sedište u Milvokiju, krajem januara je objavio da je 2017. godine imao loš finansijski rezultat, ali da bi ove godine mogao poslovati nešto bolje.

Kompanija je 2017. godine u svetu prodala 242.788 motocikala, a prethodne 260.289, dok ove godine planira da proda samo 231.000 do 236.000, što je dalji pad od 3,0 do 5,0 odsto.

Oko 46 odsto vlasnika motocikala Harli-Dejvidson je starije od 50 godina, a svega oko 10 odsto ima između 30 i 34 godine. Smanjenje prodaje pogađa čitavu industriju motocikala u svetu, a Harli-Dejvidson kontroliše 53 odsto američkog tržišta.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled