Koji auto-brendovi imaju najlojalnije kupce

Koji auto-brendovi imaju najlojalnije kupce

Najnovija analiza pokazala je da je Mercedes najvredniji auto-brend na svetu, ali to ne znači i da ova marka automobila ima najvernije kupce

Prema opsežnom istraživanju koje je u SAD sproveo Edmunds, kupci japanskih brendova automobila su najverniji, jer se prilikom kupovine sledećeg modela najčešće odlućuju za vozilo iste marke.

Istraživanjem je obuhvaćeno čak 13,9 miliona vozila koja su kupljena u periodu od 2007. do 2017. godine, a rezultati pokazuju da su najlojalniji kupci vlasnici Tojote, Subarua i Honde. Među prvih pet su i dva američka auto-brenda, Ram i Čevrolet.

Rezultati otkrivaju da se u 2017. čak 63% vlasnika Tojota vozila odlučilo da ponovo kupi automobil istog proizvođača, dok je u slučaju Subarua to učinilo 61%, a na primeru Honde 60% vlasnika.

Najmanje verni svojoj marki automobila, prema ovom istraživanju, su vlasnici vozila Mini, Fijat, Mitsubiši, Krajsler, Smart i Dodž.

Novi Mitsubiši ponovo će kupiti svega 21 odsto starih vlasnika, za Smart će se ponovo odlučiti njih 19%, a za Krajsler samo 16% ranijih vlasnika vozila ovog brenda.

Kada je reč o premijum markama, i tu je u vrhu jedan japanski auto-brend. Naime, najlojalni kupci su vlasnici Leksusa, koji se u 51% slučajeva prilikom nabavke novog automobila ponovo odlučuju za isti brend.

Zatim slede kupci Audija (47%) i Lend Rovera (40%). Najvredniji auto-brend na svetu – Mercedes, je na 4. mestu sa rezultatom 39%.

Na začelju liste vernosti svom brendu su Volvo (26%), Jaguar (24%) i Infiniti (22%).

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled