Razvod od milijardu dolara

Razvod od milijardu dolara

Kineski tajkun, Žu Jahui, razveo se od svoje supruge koja je sada jedna od najbogatijih žena na planeti. Njegov skorašnji razvod od supruge Li Kjong, koštao ga je 1.1 milijardu dolara

Vlasnik internet prodajne kompanije naredio je prenos 277.934.791 akcija na njegovu bivšu suprugu, kao deo procesa razvoda braka. Jahui, koji ima oko četrdeset godina, poseduje deonice za razne aplikacije za upoznavanje ljudi, a završio je i prestižni Tsinghua Univerzitet, dok je njegova supruga frilenser sa diplomom nauke i inženjeringa. Oni su navodno bili u vezi od srednjoškolskih dana, a nije poznat koliko dugo su bili u braku.

Među svim drugim razvodima sveta poznatih, izdvaja se Berni Eklstoun, čija je bivša supruga Slavica dobila 1.3 milijarde dolara na kraju procesa, dok je supruga Dmitrija Ribolovljeva dobila oko šest miliona dolara, po naređenju suda u Švajcarskoj.

Jahui je zadržao svoju kompaniju i većinu njenih deonica, ali smo sigurni da nije uživao dok je deo vlasništva prepisivao svojoj bivšoj supruzi.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled