U Beogradu raste tražnja za malim stanovima

U Beogradu raste tražnja za malim stanovima

Prema godišnjem izveštaju Republičkog geodetskog zavoda tokom 2017. godine, sklopljeno je i realizovano 141.000 ugovora o prometu nepokretnosti

Najviše se trgovalo stambenim objektima. Više od 33.600 stanova je prodato. Od ovog broja 28 odsto (9.408) je novogradnja, kupljena od investitora.

Tradicionalno, najviše su se pazarile nekretnine u centralnim gradskim opštinama (Stari grad, Savski venac i Vračar). Tu je primetan rast cena. Manja je ponuda u odnosu na potražnju. Blagi rast vrednosti kvadratnog metra osetio se u Zemunu, na Novom Beogradu i Čukarici. U ostalim beogradskim opštinama cene stanova su mirovale.

U centru Beograda najtraženiji su manji stanovi i garsonjere, jer je zaživeo biznis izdavanja stana na dan. U drugim delovima grada kupuju se najviše dvosobni stanovi. Njih pazare porodični ljudi, koji preko kredita rešavaju stambeno pitanje, pišu Večernje novosti.

Međutim, za razliku od Beograda, tržište nekretnina u Srbiji uglavnom stagnira. Blagi rast cena stanogradnje oseća se u Zaječaru, Zrenjaninu, Požarevcu, Sremskoj Mitrovici i Šapcu. U Novom Pazaru i Vršcu cene kvadrata padaju. Interesantno, u Zaječaru i Vršcu prošle godine nije prodan nijedan stan u novogradnji.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled