Pet saveta za kupovinu jeftinijih avio-karata ovoga leta

Pet saveta za kupovinu jeftinijih avio-karata ovoga leta

Putnici koji ne mare mnogo za sezonu letnjih odmora, već svoja putovanja uglavnom planiraju van sezone, lakše dolaze do jeftinijih karata za putovanje, kao i do jeftinijeg smeštaja na željenoj destinaciji

Oni drugi, koji svoje letovanje planiraju baš u sezoni, često nisu takve sreće ili su unapred spremni da podnesu trošak svog letnjeg odmora. Ipak, i u sezoni je moguće naći jeftinije avionske karte, ako se malo potrudite, piše Travel and Leisure.

Stručnjaci, koji se prodajom avio-karata bave posredstvom interneta, daju pet saveta za njihovu povoljniju nabavku ovoga leta:

1. Izaberite jeftinije vreme za putovanje 

Razmišljajte o graničnim periodima sezone, a to su kraj maja i prve nedelje juna, kao i druga polovina avgusta.

2. Rezervišite karte unapred 

Optimalan rok za rezervaciju bi bio najkasnije tri nedelje pred putovanje.

3. Ako znate datum boravka… 

Ako vam je tačan datum i period boravka poznat mnogo ranije, najbolje vreme da počnete da tražite kartu za željeni let jeste 160 dana pre puta. Što je pre pronađete, uštedećete više novca.

4. Birajte manje popularne aerodrome 

Letovi koji povezuju manje popularne aerodrome možda oduzimaju nešto više vremena da dođete do željenje destinacije, ali vam definitivno mogu uštedeti znatne sume novca.

5. Letite radnim danima 

Kompanije nemaju isti broj letova svim danima u nedelji. Mnogima je sreda najmanje popularan dan za letenje, a ujedno i dan kada karte mogu biti znatno jeftinije

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled