Volvo XC60 proglašen za SUV godine u Srbiji

Volvo XC60 proglašen za SUV godine u Srbiji

Nova generacija jednog od najpopularnijih modela u svojoj klasi, zvanično je proglašena na auto-salonu u Beogradu za najbolji automobil 2018. u kategoriji SUV/krosover

Na svečanosti, održanoj u okviru pratećeg programa salona automobila u Beogradu proglašeni su laureati ovogodišnjeg izbora za auto godine u Srbiji, a među nagrađenima je i Volvo XC60 nove generacije, koji je poneo titulu Automobil godine 2018. u Srbiji u kategoriji SUV/krosover.

U ocenjivanju, nakon tri zvanična test dana, koji su održani u Vršcu i brojnih dodatnih test vožnji, Volvo XC60 pobedio je sa 134 poena, 16 više od drugoplasiranog modela Alfa Romeo Stelvio i 21 poen više od trećeplasiranog Nissana X-Trail.

U ovogodišnjem radu žirija učestvovalo je 13 novinara, koji su ocenjivali 15 najvažnijih karakteristika kandidovanih automobila.

Volvo XC60 je u prošloj i ovoj godini dobio brojne nagrade u Evropi i svetu

Inače, osim modela XC60, nagrade za Automobil 2018. godine dobili su i VW Polo (u kategoriji do 15.000 evra), Mercedes S klase (u kategoriji preko 15.000 evra) i Opel Crossland X (u Best Buy kategoriji).

Ovaj SUV proglašen je najbezbednijim vozilom u svojoj klasi na EuroNCAP testovima. Jedan je od nezbednijih ikada napravljenih Volvo automobila.

XC60 je takođe osvojio nagradu Car Tech 2017 u Velikoj Britaniji, za najbezbedniji automobil, najbolju bezbednosnu tehnologiju i najbolji satelitski navigacioni sistem. Takođe, ovenčan je i priznanjem najprestižnijeg luksuznog modela 2017. u SUV kategoriji u Velikoj Britaniji.

Volvo XC60 imao je zvaničnu sajamsku premijeru na aktuelnoj manifestaciji Bg Car Show, koja se do 28. marta održava pod kupolama Beogradskog sajma. Tokom trajanja auto-salon, dostupan je po specijalnim, promotivnim cenama za nekoliko verzija.

Volvo XC60 D3 Business moguće je poručiti za 38.990 evra, dok je u varijanti XC60 D4 AWD AT Business, po ceni od 46.990 evra, dostupno desetak vozila za brzu isporuku.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled