Superjahta ‘Crni labud’ san je svakog milijardera

  • In Lux
  • 28. March 2018.
Superjahta ‘Crni labud’ san je svakog milijardera

Nadahnut oblikom strele, Timur Bozca dizajnirao je novu superjahtu o kojoj čak i milijarderi mogu samo da sanjaju. Naime, Crni labud zasad je samo konceptna superjahta

Ležaljke, bar, bazen i mesto za sletanje helikoptera samo su deo luksuza što ga sadrži Crni labud. Kao poseban dodatak, dizajner je osmislio dva balkona kod pramca ograđena staklom kako bi putnici mogli neometano uživati u lepotama zalazaka sunca ili plaže kraj koje su pristali.

Na krmi broda nalazi se pravi mali bar na plaži koji sadrži bar, ležaljke i bazen koji se lagano spušta prema kraju broda kako bi se vizualno stopio s morskom površinom.

Osim toga, staklena stena deli bar od unutrašnjosti broda kako bi pružila što bolji pogled na dostupni luksuz. Do helikoptera dolazi se iz unutrašnjosti broda putem skrivenog lifta, a sve kako bi se postigao što jednostavniji izgled broda.

Crni labud ponosno koristi tamne boje gde god stigne; od crne spoljašnosti do zemljanih tonova unutrašnjosti i soba. A u 7 luksuznih soba može prevesti do 12 putnika.

Dizajner kaže da bi jahtu pokretala četiri motora snage oko 23.000 konja koji bi pružali najveću brzinu od 28 čvorova ili pedesetak kilometara na sat. Jahta bi prevozila 183.000 litre goriva kako bi hranila ogromne motore. (Express)

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled