Tesla pravi 2.000 Modela 3 nedeljno

Tesla pravi 2.000 Modela 3 nedeljno

Nedavno su čelnici Tesle pred radnike postavili cilj da dnevno proizvedu 300 primeraka Modela 3, a sada je Ilon Mask u mejlu upućenom zaposlenima objavio da su napori urodili plodom

Otkako je u leto 2017. počela serijska proizvodnja Teslinog najjeftinijeg automobila, kompanija se suočavala sa logističkim problemima koji su doveli do kašnjenja u ispunjenju zacrtanih proizvodnih planova.

Problemi za Teslu bili su utoliko veći jer je na isporuku svog kaparisanog vozila čekalo preko 400.000 potencijalnih kupaca koji su u prethodnih godinu dana položili depozit od 1.000 dolara i rezervisali svoj primerak Modela 3. 

Uprkos naporima, ni nakon pola godine od početka serijske proizvodnje Tesla nije uspio da postigne prvobitno zacrtani plan od 5.000 vozila nedeljno.

Krajem marta u javnost je dospeo sadržaj mejla kojim je rukovodstvo želelo da motiviše zaposlene da podignu proizvodnju na 300 automobila dnevno.

Nekoliko dana kasnije, InsideEVs prenosi da se u tome uspelo i da je Ilon Mask potvrdio informaciju u mejlu koji je uputio zaposlenima.

– Bilo je izuzetno teško dostići ovaj nivo proizvodnje (2.000 automobila nedeljno), ali najzad smo uspeli – navodno je napisao Mask.

Ipak, kako piše InsideEVs, to ne mora nužno da znači da se proizvodnja stabilizovala na duži period, jer se mejl odnosi samo na rezultat iz proteklih sedam dana.

Kada je u leto 2017. počela serijska proizvodnja, Mask je optimistički najavljivao da će u 2018. sa proizvodnjih traka sići oko 500.000 primeraka Modela 3. S obzirom da smo već zakoračili u 4. mesec tekuće godine, malo je verovatno da se dosadašnji zaostatak u proizvdnji može nadoknaditi.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled