Kakvu muziku sluša britanska kraljevska porodica?

Kakvu muziku sluša britanska kraljevska porodica?

Kada je prošle godine na doručku u Bakingemskoj palati muziku puštao radio di-džej Kris Evans, rekao je medijima da je kraljica Elizabeta II bila oduševljena kada je počela legendarna pesma Dancing Queen švedske grupe ABBA. Na taj način svi prisutni saznali su da je to jedna od njenih deset omiljenih pesama

U nastavku teksta pročitajte kojim izvođačima su naklonjeni ostali članovi kraljevske porodice.

Iznenađujući favorit princa Čarlsa je pokojni Leonard Koen.

– Instrumental je fantastičan, kao i njegovo izvođenje i tekstovi pesama. Ima neverovatno ‘lagan’ glas, pomalo peskovit – rekao je pre nekoliko godina u jednom intervjuu princ Čarls.

Poznato je i to da su vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, Kejt i Vilijam, tražili od Eli Golding da im peva na venčanju 2011. godine, pa se na osnovu toga može zaključiti da zapravo najviše uživaju u njenoj muzici.

Kada je na memorijalnom koncertu 2006. godine nastupala grupa Duran Duran, glavni pevač benda Sajmon le Bon održao je emotivni govor.

Oliver Dene Džouns, poznatiji kao Skrim, engleski producent elektronske muzike, jedan je od nekoliko muzičara koje princ Hari smatra omiljenim.

– Bili smo pozvani kao bend u Bakingemsku palatu da gledamo nastup Goldi benda i tom prilikom smo upoznali princa Harija. Rekao nam je da je zaista uzbuđen što nas je upoznao i dok mi je pružao ruku rekao mi je Zdravo Skiam, dobri ste, pa sam iz toga zapravo zaključio da je on za nas znao i pre nego nas je upoznao – ispričao je producent.

Iako je kraljica Elizabeta II uživala u hitu grupe ABBA, ona se nije našla na listi kraljičinih najdražih pesama koje je objavila povodom svog 90. rođendana. Iz njega se videlo da uživa u mjuziklima i klasicima poput onih sa Fredijem Asterom.

Kada je Džordž bio beba, princ Vilijam ga je uspavljivao pesmama grupe Koldplej, najviše pesmom Paradise koju je puštao po celu noć.

– Koldplej zapravo i nije njegov omiljeni bend, ali čim čuje tu pesmu, odmah se umiri – rekao je izvor blizak kraljevskoj porodici.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled