Autobusi bez vozača u javnom prevozu u Beču

  • In Svet
  • 13. April 2018.
Autobusi bez vozača u javnom prevozu u Beču

U ponudi javnog prevoza u Beču od juče se nalazi prvi električni minibus bez vozača

Autobus je za sada smešten u garažu preduzeća za javni prevoz Wiener Linien i biće uključen u istraživačke i testne aktivnosti u sklopu projekta auto.Bus – Seestadt u kojem osim Wiener Linien učestvuju Austrijski institut za tehnologiju, Upravni odbor za sigurnost saobraćaja, TÜV Austrija, Siemens AG Austrija i francuski proizvođač autobusa NAVYA.

Zajednički cilj je povećanje efikasnosti i sigurnosti autonomnih vozila. Dostava drugog autobusa očekuje se narednih dana.

Pre nego što se ovi minibusi stave u testni promet od 2019. godine u novom modernom naselju Seestadt Aspern narednih meseci proći će obimne testove.

Minibusi bez vozača u budućnosti će biti važan deo javnog prevoza u rubnim i/ili slabo naseljenim delovima grada. Nova automatizovana tehnologija poboljšaće povezanost s ostalim vidovima javnog prevoza i protok saobraćaja.

Minibus je dug 4,75 metara, širok 2,11 i visok 2,65 metara. Može primiti 11 putnika, a najviša dozvoljena brzina je 20 km/h. Maksimalno vreme rada je devet sati, a vreme potrebno za punjenje ovog električnog minibusa je četiri do osam sati. Predviđeno je da pokriva radijus od dva kilometra oko metro stanice U2 Seestadt.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled