NLB u prošloj godini sa 225 miliona evra dobiti

NLB u prošloj godini sa 225 miliona evra dobiti

Grupa NLB ostvarila je odličan rezultat u 2017. pa neto dobit  iznosi 225,1 milion evra, što je povećanje za 105 odsto u odnosu na godinu pre, objavio je Nadzorni odbor banke

– Nadzorni odbor izražava zadovoljstvo postignutim rezultatima, najboljim u istoriji NLB grupe – navodi se u saopštenju. Sve članice NLB grupe poslovale su s dobitkom – u matičnom, slovenačkom delu poslovanja ostvarena je dobit od 190 miliona evra, a ostalo u njenim kompanijama ćerkama u BiH, Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori. Prema najavama, detaljnije informacije o poslovanju NLB-a biće poznate danas, kada će ta banka objaviti revidiran finansijski izveštaj za banku i za grupu.

Neki slovenački mediji prenose i kako bi Slovenija, kao 100-odstotna vlasnica NLB-a, za lanjsko poslovanje mogla dobiti visoku dividendu te da bi, prema nekim nezvaničnim informacija, moglo biti predloženo da se celokupna dobit matične banke isplati kao dividenda. To je, kako pritom napominju mediji, upitno zbog navodnih zahteva Evropske komisije da se dobit rezerviše jer je došlo do odlaganja njene privatizacije te zbog nejasnoća oko rizika što za NLB potencijalno nose tužbe Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke oko NLB-ovih dugova za tzv. prenesenu staru deviznu štednju hrvatskih štediša.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled