Parižanke su sinonim mode i stila

  • In Moda
  • 27. April 2018.
Parižanke su sinonim mode i stila

Modni stil Parižanki večita je inspiracija za mnoge zaljubljenice u modu, a u čemu je tajna njihovog stila, pitanje je koje ne prestaje zanimati modni svet

Parisian chic nešto je na čemu ostatak sveta zavidi tip-top skockanim stanovnicama francuske prestonice kojima uspeva uvek biti trendi sa šarmantnim, samo Parižankama urođenim neodoljivim pristupom modi.

Modna blogerka i jedna od najboljih francuskih ličnih stilistkinja Alois Gunut, koja se školovala na Francuskom modnom institutu, zna odgovor na ovo pitanje. Gunutova kaže kako joj to pitanje vrlo često upućuju i njeni klijenti o tajni besprekornog stila Parižanki, a odgovor je, dodaje, vrlo jednostavan. Premda ona ne voli da se govori o strogim pravilima kada je u pitanju moda, francuska modna blogerka ističe da se Parižanke ravnaju prema nekoliko jednostavnih smernica.

Ono što definiše stil Parižanki je: nonšalantan stav (efekt probudila sam se izgledajući ovako), elegancija, nenametljivost, senzualnost, zabavan pristup modi, individualnost i buntovništvo, odnosno kršenje modnih pravila.

– Bitno je ne zaboraviti na to da se, kad je u pitanju moda, morate pre svega zabaviti. Ukrasite kosu šarenim šalom, obucite majicu s nekim otkačenim printom, zakačite ludi broš na jaknu. Trik je u tome da previše ne razmišljate – savetuje Gunutova.

Pre svega pametno je uložiti u bezvremenske temeljne komade poput dobrog kaputa, male crne haljine, klasičnih hlača ili balonera koji vam dobro pristaju i oko kojih ćete uz pomoć modnih detalja graditi svoj stil.

Klasični krojevi
Premda se unazad nekoliko godina nose oversized modeli kaputa i jakni, najmanje ćete pogrešiti klasičnim krojevima koji prate liniju tela jer pristaju svakoj figuri.

Baloneri i kaputi ovakvih krojeva biće uvek in, a ukoliko ste raspoloženi za malo modne ekstravagancije, odaberite neki u lepoj crvenoj jer ćete ga moći kombinovati uz neutralne nijanse, a izgledaće uvek sjajno.

Pruge
Bretonske prugice su pariški chic komad koji će uvek biti in, a najbolje su srednje pruge koje nisu ni preširoke ni preuske.

Majica s prugama sjajno se slaže i s cvetnim uzorkom, ali i životinjskim printom, pa i s batik uzorkom.

Beretka
Beretka je takođe nešto što se vezuje za Parižanke. Lepota beretke je u tome da se može nositi na više načina, povučena napred, povučena ustranu ili jednostavno preko cele glave, dok vam je kosa istovremeno ugurana u nju.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled